Onze werkwijze!

Benieuwd hoe wij alles doen?

Kijk dan naar onze werkwijze!

Techspread data trainee

Hoe we het doen!

Bij Techspread werken we met 1 team, 1 taak. We hebben een gevarieerd team en we werken allemaal hard naar ons doel toe.

Wij kunnen erg efficiënt werken doordat we onze informatie standaardiseren. Zo kunnen we onze kennis die we vergaard hebben makkelijk toepassen op onze klanten. Voor meer informatie over onze processen kun je hieronder van alles lezen. 

 

Benieuwd naar een voorbeeld uit de praktijk? Kijk dan naar één van onze casussen!

De drie stappen!

Bij elke klant beginnen we met drie stappen. Dit doen we om een goede basis te leggen voor het verdere werk wat er nog gaat gebeuren.

Als datapartner helpen wij onze klanten op lange termijn met het creëren van een datagedreven dna. Zo beginnen wij altijd met een uitgebreide data strategiesessie om in kaart te brengen waar de organisatie nu staat en waar ze in de toekomst naar toe willen. Hierin komen aspecten naar voren zoals procesoptimalisatie en het creëren van inzichten.

 

Zodra er een klap is gegeven op het voorstel en de strategie gaan wij van start volgens een uitgedokterde planning om het bedrijf stapje-voor-stapje datagedreven te laten werken, ook wel een roadmap genoemd. Dit kan niet in één keer, dus gaat dit stapsgewijs in een logische volgorde zodat de desbetreffende afdelingen en daarmee de organisatie ruim de tijd heeft om haar eigen data te omarmen en te adopteren.

 

En als laatste, Team as a service. Hierin stellen wij het team samen dat nodig is voor de sprint. Daarover hieronder meer.

Fleur Bake Techspread
Techspread team

Team as a service!

Als strategisch data partner werken wij als een Team as a service (TAAS). Dit houdt in dat je als partner toegang hebt tot ons team aan specialisten. Dit zorgt ervoor dat we per sprint – en daarmee vraagstuk – slim kunnen inspelen op de behoeften, zoals het op- of afschalen van teamleden.

Zo gaan we slim en efficiënt om met de kennis en kunde van onze specialisten en de bijkomende investering die je hebt als partner. Op deze manier hoef je zelf niet een volledig intern team in dienst te nemen, maar betaal je enkel voor de expertises die je per sprint gebruikt.

kick off en sprints!

Alle opdrachten die wij voor bedrijven doen beginnen met een kick off. Deze geeft het begin van onze sprint aan.

Een sprint duur normaal gesproken vier weken. In deze vier weken doen wij ons werk voor jou. In de zomer en de winter duurt een sprint vaak zes weken vanwege vakanties. Elke sprint behandelen we een vraagstuk en lossen we deze op. Tijdens een sprint willen we voorkomen dat er onduidelijkheid is. Daarom krijgt iedere klant één duidelijk aanspreekpunt. Zo komt alle informatie en vragen goed over. 

Techspread Dashboard
Dashboard voorbeeld techspread

Techspread werkt software onafhankelijk!

Techspread zet data centraal en werkt daarom software onafhankelijk. Als datapartner zien wij data als grondstof waar we het maximale uit willen halen.

Wij geloven erin dat onze klanten grip op hun eigen data moeten hebben en eigen softwareleveranciers moeten kunnen kiezen. Dit betekent dat klanten altijd zelf hun systemen en maatwerk software oplossingen (zoals een API koppeling) aanschaffen en beheren. Techspread faciliteert hiervoor de data strategie middels data maps en dataflows voor het slim inrichten van de datastromen. Met de toepassing van data intelligence middels strategische dataverwerking kunnen klanten van Techspread zo wendbaar en schaalbaar worden en blijven, handig toch?

Per data vraagstuk kijken wij welke softwarebehoefte er is. Indien er een bijvoorbeeld business intelligence (BI) tool of PIM systeem wenselijk is, dan schaft de klant deze zelf aan waarna zij Techspread veilig toegang geeft om als datapartner haar werk te doen.

Techspread maakt gebruik van functionele en analytische cookies voor een optimale gebruikerservaring. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.